Tånga Hed 2024

Varmt välkomna till Tånga Hed 2024

Lördagen den 1 juni 2024 anordnar vi en inofficiell utställning på Tånga Hed utanför Vårgårda. Domare; Tove Stäveby, Kennel Lionhearts

Klicka på bilden för att få upp den i större format


Boende på Tånga Hed

Bokas här

https://www.tangahed.se/

 


På den här sidan hittar du allt som rör utställningen;

annons, sponsorer, PM, ringkarta, katalog samt resultat och bilder efter utställningen.

Klicka på annonsen för att se den i full skala

Anmälan är stängd


Bildkavalkad från dagen i Tånga Hed

Domarpresentation


Tove Stäveby


Jag tror jag var 9, möjligen 10 år när mamma, (Bibi Stäveby, Kennel Beddis), en kväll kom hem med det mest bedårande jag sett! En liten svart/vit Lhasa Apso valp vid namn Krysant´s Bed-Ma, Beddi!Senare, när jag lärt mig rasstandarden, förstod jag att hon hade många exteriörfel, såsom för lång och slutttande nos, dålig päls mm, MEN.......hon hade ett FANTASTISKT TEMPERAMENT och MYCKET RESNING! Det var det vi fick arbeta oss vidare med. Beddi blev mor till många av våra första champions.


När jag var 13 år fick jag min alldeles egna Apso av mamma, Beddi´s Bonnie Malin, också hon svart/vit. Jag reste land och rike runt och tävlade med henne, oftast åkte jag med Hundbussen, eftersom jag var för ung för körkort. Jag var 20 år när jag blev delägare i Kennel Beddi´s......Mamma var fantastisk på att planera kommande kombinationer! Vi kunde sitta uppe hela nätter och bara skriva i stamtavleblock, hon var dock lat till sin läggning, så pälsvården blev min avdelning.


Idag, nästan 50 år senare sitter man här med proteser i båda händerna, men DET VAR DET VÄRT! 1989 blev vi Årets Uppfödare , alla raser, i Sverige med våra Svart/vita Apso, några år senare hedersmedlemmar i dåvarande Lhasa Apsoklubben. Tio år efter det tilldelades vi Hamiltonplaketten av Svenska Kennelklubben.


Mamma gick bort 2017, men jag skulle vilja skicka med Er de budord hon har förankrat i mig för att nå framgång! En tik, under och efter valpning, skall behandlas som en drottning! Inget skall fattas henne! Behåll inte för många hundar hemma! Tänk på pälsvård, motion och annat. Det är inte bara du som kan ge dom ett bra liv.Var KRITISK! Akta dig för kennelblindhet, du måste ju veta om felen, för att kunna förbättra.Glöm aldrig att en kennels styrka är dess TIKAR! Du kan alltid hitta bra avelshanar någonstans i världen. Låt inte parningsavgifter eller avstånd till din önskade avelshane stå i vägen. Vill man ha det bästa.....konstar det! Om det är möjligt, håll dig med två tiklinjer...............Sjukdomar dyker upp i alla raser. Meritera dina avelsdjur. Inled samarbete med någon raskollega, och hjälp varandra. Ensam är inte stark.Tänk kvalitet, inte kvantitet! OM du når TOPPEN........Tro inte att du sitter där för alltid, ALLA vill dit! Jag ser fram emot att få sätta händerna i era Apso! Rasen har, för alltid, ett STORT rum i mitt hjärt!


Tove Stäveby