Rimbo 2020

Varmt välkommna till Rimb0!

OBS! 

Då SKK har ställt in all klubbverksamhet till åtminstone den 31 augusti 2020 pga rådande omständigheter och direktiv, så är klubbens samtliga utställningar 2020 inställda.

Den 22 augusti anordnar vi utställning i Rimbo.

På den här sidan hittar du allt som rör utställningen;

annons, sponsorer, PM samt resultat och bilder efter utställningen.

Sponsorer

Annons


Domarpresentation


Mitt hundliv började på min sjuårsdag då jag efter flera år av enträget tjatande äntligen fick en valp – en cockerspaniel. Bara några år senare kom en Bearded collie in i vår familj och den rasen är jag fortfarande trogen, nästan 50 år och 11 generationer senare. Har skrivit en bok om rasen och är sedan några år tillbaka ordförande för vår specialklubb.


Ett par andra raser har funnits i min familj, bland annat en Lhasa Apso-tik som fick två valpkullar hos oss. Hon var inte en stjärna men fick mig intresserad av de tibetanska raserna. Även det intresse har hållit i sig och jag har förr upp par kullar Tibetansk Spaniel och har för närvarande en underbar liten tibbe som sällskap åt mig och beardisarna.


Mellan 1994 och 2009 bodde jag i USA och det var också där jag fick min domarlicens. Efter hemkosten till Sverige har jag lagt till flera raser och dömer nu ca 25 stycken. Jag har dömt i de nordiska länderna, USA, Canada och Australien.


Det är en ynnest att få vara en del av hundvärlden som erbjuder så enormt många olika områden att intressera sig för. Jag har varit fascinerad av stamtavlor sedan jag var liten och på senare år blivit alltmer intresserad av populationsgenetik – ett ämne som är av stor vikt för alla oss som älskar och föder upp rashundar.


Jag ser väldigt mycket fram emot att se era härliga Apsos och vill redan nu tacka er så mycket för inbjudan. Det är en stor ära att få döma en rasspecial.


Charlotte Laning Vrethammar